Real Madrid wakker geschud na Copa-eliminatie: ruime zege in El Sadar

09-02-2020 18:00

Real Madrid heeft zich zondagmiddag weer herpakt na de verrassende bekeruitschakeling tegen Real Sociedad. De Koninklijke maakte op bezoek bij Osasuna een achterstand goed en bouwde verder aan zijn fraaie ongeslagen reeks in competitieverband: de laatste Liga-nederlaag dateert alweer van 19 oktober.

Osasuna had eerder dit seizoen FC Barcelona op 2-2 gehouden in El Sadar en kwam ook tegen Real Madrid al vroeg op voorsprong. Unai García verlengde een corner van naamgenoot Rubén García knap voorbij Thibaut Courtois: 1-0. De ploeg van Zinedine Zidane liet zich echter niet kennen en stond bij rust alweer op voorsprong. Isco kreeg de bal bij toeval voor zijn voeten en tekende met een knap uitgevoerde volley voor de gelijkmaker. Niet lang daarna legde de volledig vrijstaande Casemiro met het hoofd breed op Sergio Ramos, die al even vrij binnen kon koppen: 1-2.

Na rust liep het niet altijd even soepel bij De Koninklijke, die echter – afgezien van een enkele spaarzame mogelijkheid voor de thuisploeg – zeer weinig weggaf. Vijf minuten voor tijd viel de wedstrijd definitief in het slot: Real Madrid schakelde razendsnel om na balverlies op het middenveld, Karim Benzema bediende Lucas Vázquez en de invaller vond de verre hoek. De toegift kwam van een andere invaller: Luka Jovic knalde in de blessuretijd nog de 1-4 binnen.

Dankzij de ruim uitgevallen zege in Pamplona loopt Real Madrid voorlopig uit naar een voorsprong van drie punten ten opzichte van FC Barcelona. De Catalanen spelen later op de zondag uit tegen Real Betis. Op 1 maart staat El Clásico op het programma, in Madrid.