'Liverpool zit rond de tafel met Wijnaldum: nieuw contract in zicht'

'Liverpool zit rond de tafel met Wijnaldum: nieuw contract in zicht'

09-02-2020 17:03

Georginio Wijnaldum lijkt zijn loopbaan voorlopig voort te zetten bij Liverpool. Volgens The Athletic nadert de Oranje-international een akkoord met de Champions League-winnaar over een nieuw contract. Zijn huidige verbintenis loopt volgend jaar zomer af.

Wijnaldum is doorgaans een vaste waarde in de ploeg van coach Jürgen Klopp. Dit seizoen stond hij in 24 van de 25 duels in de Premier League in de basis, waarin hij twee keer scoorde. Toch ontstonden begin januari twijfels over de toekomst van de 29-jarige middenvelder, die sinds 2016 op Anfield actief is. The Athletic sloot niet uit dat Wijnaldum na dit seizoen zou vertrekken bij Liverpool.

Datzelfde medium weet nu dat witte rook dan toch nabij is. "De gesprekken over het contract van Wijnaldum zijn gaande. Ik denk dat er een nieuwe deal zal komen", zegt clubwatcher James Pearce. De ex-speler van Feyenoord, PSV en Newcastle United liet onlangs weten zich niet druk te maken. "Ik focus me er alleen op dit seizoen tot een goed einde te brengen en dat is het enige waar ik aan denk."

Wijnaldum en Liverpool stevenen dit seizoen in rap tempo op de titel in de Premier League af. De voorsprong op Manchester City bedraagt al 22 punten.