Wij hopen dit jaar op groen licht voor nationaal voetbalstadion

"Wij hopen dit jaar op groen licht voor nationaal voetbalstadion"

09-02-2020 14:30 Laatste update: 14:44
38

De Rode Duivels spelen in juni het EK, maar zullen een eindje moeten reizen. België werd geschrapt als gastland omdat het Eurostadion er nooit is gekomen. Peter Bossaert, CEO van de Voetbalbond, hoopt toch nog op een nieuw stadion.

"We hopen dit jaar op groen licht voor een nationaal voetbalstadion", zo vertelt hij aan Knack. "Daar hebben we een ongelooflijke kans gemist. We waren het eerste team dat zich heeft gekwalificeerd voor het EK, zijn onbetwist reekshoofd, maar halen er geen enkel voordeel uit. Nederland speelt drie keer thuis. Wij spelen in Sint-Petersburg tegen Rusland, en in Kopenhagen tegen Denemarken", zucht Bossaert.

Dat nieuwe stadion zou op de site van het Koning Boudewijnstadion moeten komen. "We willen de versleten betonstructuur vervangen door een arena met modern comfort. De Rode Duivels zijn het mooiste merk van België. Na de derde plaats op de Wereldbeker was iedereen trots. Helaas is ons stadion echt niet op het niveau van deze generatie. De Amsterdam Arena en het Koning Boudewijnstadion zijn even oud, maar totaal niet vergelijkbaar. Sinds de ingebruikname is er niet meer geïnvesteerd in ons stadion."

Het zou gaan om een investering van meer dan 100 miljoen euro. "Zo'n investering gaat minimaal dertig jaar mee. En dit is meer dan een voetbalstadion. Dit gaat ook over de Memorial Van Damme, en over hoe we België internationaal beter op de kaart zetten. We denken erover onze kandidatuur te stellen voor het EK 2025 of het WK 2027 vrouwenvoetbal. Zonder een degelijk stadion is zo'n dossier niet geloofwaardig."