Ciara treft ook Premier League: Manchester City komt zondag niet in actie

Ciara treft ook Premier League: Manchester City komt zondag niet in actie

09-02-2020 12:24
4

De storm Ciara heeft ook gevolgen voor het Premier League-programma van zondag. De wedstrijd tussen Manchester City en West Ham United gaat niet door.

Zaterdag werd al bekend dat er op zondag niet gevoetbald zou worden in de Eredivisie en de Belgische Jupiler Pro League. Ook het Bundesliga-duel tussen Borussia Mönchengladbach en 1. FC Köln is afgelast. Om de veiligheid van de aanwezigen in het Etihad Stadium te garanderen, is er ook een streep gezet tussen Manchester City-West Ham United, dat om 17.30 uur Belgische tijd zou beginnen. Eerder op de zondag staat het duel tussen Sheffield United en Bournemouth op de rol: dat duel gaat wél door.

Wanneer de wedstrijd tussen The Citizens en The Hammers in wordt gehaald, is nog niet bekend. Het ligt het meest voor de hand om dat komend weekend al te doen: beide ploegen zouden dan een weekje vrij hebben, in verband met de dit seizoen ingevoerde 'winterstop' in de Premier League. Vanaf eind februari breken er drukke weken aan voor Manchester City, dat ook nog actief is in de Champions League, de FA Cup én de League Cup. Het treffen met Arsenal moest al uitgesteld worden, omdat de ploeg van Pep Guardiola op 1 maart de League Cup-finale tegen Aston Villa speelt.