Ronaldo werkt verder aan imposante Serie A-reeks, maar Juve verliest wéér uitduel

08-02-2020 22:56
3

Juventus is na de nederlaag bij Napoli opnieuw tegen een nederlaag buitenshuis aangelopen en heeft Internazionale en SS Lazio de kans geboden om in te lopen. Cristiano Ronaldo verlengde zijn imposante doelpuntenreeks tegen Hellas Verona, dat La Vecchia Signora echter alsnog verraste.

De thuisploeg – één van de grote verrassingen van dit Serie A-seizoen – kon voor rust prima meekomen: de toeschouwers in het Satdio Marcantonio Bentegodi zagen mogelijkheden aan beide kanten. Ronaldo probeerde het een aantal keer, maar kwam niet verder dan de paal. Ook Diego Costa raakte het aluminium, vlak voordat een doelpunt van Hellas Verona werd afgekeurd: Marash Kumbulla passeerde Wojciech Szczesny met een kopbal, maar de VAR constateerde buitenspel.

Na rust drongen de gastheren aan, maar werd de ban gebroken door Juventus, na een oprisping van Ronaldo. De superster zette op eigen helft aan voor een sprint, combineerde met Rodrigo Bentancur, was Amir Rrahmani te snel af en schoot tegendraads binnen: 0-1 en trefzeker in tien (!) Serie A-duels op rij.

Ronaldo en zijn ploeggenoten waren echter nog lang niet in veilige haven en moest steeds verder terug: Hellas Verona stond vijf minuten voor tijd zelfs met 1-2 voor. De gelijkmaker kwam op naam van Fabio Borini, die een slechte pass van Miralem Pjanic onderschepte en knap de verre hoek vond. Vijf minuten voor tijd zag de VAR hoe Leonardo Bonucci hands maakte en ging de bal op de stip: good old Giampaolo Pazzini zorgde vanaf de stip voor 1-2.

Hellas hield tijdens de zes minuten durende blessuretijd stand en Juventus moet vrezen dat het Internazionale van Romelu Lukaku op gelijke hoogte komt: de Nerazzurri spelen zondagavond de stadsderby tegen het AC Milan van Alexis Saelemaekers. Lazio met Silvio Proto en Jordan Lukaku kan op één punt komen als wint op bezoek bij Parma.