KV Oostende ziet na verlies tegen Moeskroen Cercle Brugge dichterbij kruipen

08-02-2020 22:18

KV Oostende heeft na speeldag 25 nog 'maar' zeven punten voorsprong op Cercle Brugge, dat eerder op de dag wist te winnen van KV Mechelen. De kustploeg kwam op voorsprong tegen Moeskroen, maar gaf die nog uit handen: 3-1.

We kregen een gelijkopgaande beginfase, waarna Moeskroen zich meer in de wedstrijd wist te knokken. De kansen waren aanvankelijk voor Moeskroen, maar het doelpunt was voor KV Oostende.

Een knappe treffer van Bataille zorgde voor de verrassende 0-1. KVO wist ei zo na nog voor de 0-2 te zorgen, maar Sakala kon niet scoren. Bij de rust bleef het dan ook bij dat ene doelpunt.

Ook na de rust was KV Oostende de gevaarlijkste ploeg en leek het het dichtst bij dat tweede doelpunt van de avond te staan. Toch was het Moeskroen dat via Lasse Sobiech kon vieren. Een half uur voor tijd maakte hij er 1-1 van.

Het laatste kwartier zorgde niet voor academisch voetbal en ook amper voor kansen. Een doelpunt viel er uiteindelijk wel. Tien minuten voor tijd kon Stipe Perica de 2-1 voorbij William Dutoit knallen. Niet de laatste treffer, want niet veel later werd het via Olinga zelfs nog 3-1.