Cercle Brugge pakt in extremis drie broodnodige punten tegen KV Mechelen

08-02-2020 21:48
11

Cercle Brugge heeft een gouden zaak gedaan in de strijd tegen degradatie. Het leek af te stevenen op een 2-2 gelijkspel, maar wist in extremis nog voor de 3-2 te zorgen.

Het was de wedstrijd van de laatste kans voor Cercle Brugge. En de thuisploeg heeft die kans ook helemaal gegrepen. Na nog geen vijf(!) minuten stond het al op een 2-0 voorsprong. Nieuwe aanwinsten Eppel en Hotic konden voor de dubbele voorsprong zorgen.

De toeschouwers werden echt wel verwend in de partij. KVM gaf zich niet gewonnen, vijf minuten later stond het 2-1. Met een knap schot bracht Jordi Vanlerberghe de bezoekers weer in de wedstrijd.

Toch bleef het gevaar na de aansluitingstreffer van Cercle Brugge komen en kon het meermaals doelman Bram Castro aan het werk zetten, al wist ook KV Mechelen voor dreiging te zorgen. Een doelpunt viel er echter niet meer voor de pauze.

Na de pauze kregen we aanvankelijk een gelijkopgaande partij, maar was het toch KV Mechelen dat steeds meer wist door te drukken. Met succes uiteindelijk ook. Tien minuten voor tijd kon invaller Van Damme de gelijkmaker op het bord zetten.

Een gelijkspel leek in de maak. Tot Stef Peeters er zich mee ging bemoeien. In de blessuretijd kon de middenvelder er uiteindelijk nog eentje bijprikken. Het werd 3-2, waardoor Cercle Brugge toch stiekem mag beginnen hopen op Play-Off 2 en niet de degradatie.