Hazard en Witsel gaan na gekkenhuis met Dortmund onderuit tegen Leverkusen

Hazard en Witsel gaan na gekkenhuis met Dortmund onderuit tegen Leverkusen

08-02-2020 20:34

Bayer Leverkusen heeft in een waar spektakelstuk aan het langste eind getrokken in de Bundesliga. Die Werkself wonnen met 4-3 van Thorgan Hazard en Axel Witsel.

Bij Dortmund begon fenomeen Erling Braut Haaland in de spits en hij kreeg al snel de eerste kans van de wedstrijd. Na een fraaie aanval was zijn aanname echter niet goed. Aan de andere kant sloeg Kevin Volland vervolgens wel toe na een fraaie pass van Nadiem Amiri. Het bleek het startsein voor een spektakelstuk in de BayArena. Mats Hummels kopte twee minuten later al de gelijkmaker binnen uit een hoekschop van Jadon Sancho.

Daarna was het Emre Can die uitgerekend tegen zijn oude ploeg een hoofdrol opeiste. De middenvelder, gehuurd van Juventus, schoot de bal van grote afstand werkelijk schitterend in de kruising. Met die wondergoal was het nog niet gedaan, want Volland tekende kort voor rust voor zijn tweede van de avond.

Gekkenhuis
Leverkusen en Dortmund bleken hun kruit in de eerste helft zeker niet verschoten te hebben. Het spektakel hield ook na rust aan. Sancho dacht de 2-3 binnen te schieten, maar die treffer werd afgekeurd wegens een overtreding van Giovanni Reyna in aanloop naar het doelpunt. De jonge Reyna maakte dat niet veel later bijna goed, maar hij raakte de paal. Datzelfde deed Kai Havertz, nadat hij aan de andere kant oog-in-oog met Roman Bürki kwam te staan.

Treffers konden desondanks niet uitblijven. Na een vlotte combinatie tussen Haaland, Hakimi en Sancho trof Raphaël Guerreiro doel. Leverkusen moest weer in de achtervolging, maar de equipe van Bosz kantelde het duel in de knotsgekke slotfase. Leon Bailey kreeg de bal met wat geluk voor de voeten: 3-3. Leverkusen rook zijn kans en uit een voorzet van Daley Sinkgraven kopte Lars Bender de winnende raak: 4-3.

Leverkusen stijgt door de spectaculaire zege naar de vijfde plek, twee punten achter nummer drie Dortmund.