Getafe walst over Valencia heen: Molina grote man met twee goals

08-02-2020 18:35

Getafe heeft zichzelf een goede dienst bewezen in de Primera División. De aanstaande tegenstander van Ajax in de Europa League won in eigen huis met 3-0 van Valencia.

In de eerste helft was er weinig te beleven in Coliseum Alfonso Pérez, maar na rust werd Valencia compleet overlopen door de ploeg van coach José Bordalás. Na ongeveer een uur spelen zette Jorge Molina de eerste treffer op het scorebord. De spits was alert nadat Valencia-keeper Jaume Doménech een schot niet goed verwerkte.

Het was voor de thuisploeg reden om er nog een schepje bovenop te doen. Valencia, dat twee weken geleden nog met 2-0 won van FC Barcelona, had helemaal niets in te brengen. Het was Molina die met zijn tweede van de middag de voorsprong van de thuisploeg verdubbelde. Hij draaide zich geweldig vrij in het strafschopgebied van Valencia en schoot knap raak.

Vervolgens ging het van kwaad tot erger voor Valencia. Alessandro Florenzi, die overkwam van AS Roma, kreeg rood na een snoeiharde overtreding. Met een man meer wist Getafe er nog één doelpunt bij te maken. Jaime Mata tekende met de 3-0 voor het slotakkoord in het Coliseum Alfonso Pérez. Door de overwinning staat Getafe stevig op plaats drie in de Primera División.