Raman kan met Schalke niet winnen van de laatste, Werder verder op de dool

08-02-2020 17:31

Werder Bremen stuntte midweeks in de DFB Pokal tegen Borussia Dortmund, maar in de Bundesliga blijft het kommer en kwel. De landskampioen van 2004 leed tegen Union Berlin zijn zevende competitienederlaag in de laatste acht wedstrijden en blijft onder de degradatiestreep bungelen. Schalke 04 kon thuis niet winnen van de nummer laatst, Paderborn.

Werder Bremen-Union Berlin 0-2
Voor rust gebeurde er weinig in het Weserstadion – het Twitter-account van Werder sprak van een 'Geduldspiel' – maar de Bundesliga-debutant uit Berlijn sloeg na rust hard toe in de omschakeling: Marius Bülter stond aan het einde van een razendsnelle counter en tekende voor de 0-1. De halve finalist van de DFB Pokal kon in het vervolg van de tweede helft geen vuist meer maken en moest zelfs nóg een treffer van Bülter incasseren. Het goudhaantje van Union verraste doelman Jirí Pavlenka in de korte hoek en Niklas Moisander kon de bal niet meer voor de lijn weghalen: 0-2.

Schalke 04-Paderborn 1-1
Schalke 04 - met Raman 90 minuten tussen de lijnen - kwam via Ahmed Kutucu in de tweede helft op voorsprong. Toch kon Paderborn haar zestiende punt van dit seizoen pakken met dank aan een treffer van Klaus Gjasula.

Hertha BSC-FSV Mainz 05 1-3
Werder blijft zestiende en zit nu serieus in de problemen: nummer vijftien FSV Mainz 05 liep dankzij Robin Quaison uit naar vier punten. De Zweed maakte op bezoek bij Hertha BSC twee goals en leek Mainz op een comfortabele marge te zetten. Winteraankoop Jeffrey Bruma bracht de spanning onbedoeld terug met een eigen doelpunt tijdens zijn Mainz-debuut: 1-2. Hertha moest in de slotfase echter met één man minder verder na rood van Marius Wolf en Mainz trok de punten over de streep: in de blessuretijd liep het zelfs nog uit naar 1-3, dankzij een rake strafschop van goudhaantje Quaison.