Gerets: Ik hou van Carcela, je moet alleen dag en nacht met hem bezig zijn

Gerets: "Ik hou van Carcela, je moet alleen dag en nacht met hem bezig zijn"

08-02-2020 15:44 Laatste update: 15:48
5

Na een voortvarende start is Standard Luik helemaal weggezakt de voorbije maanden. Als gevolg daarvan staan de Rouches nu vierde, weliswaar nog vrij stevig met de voeten in Play-Off 1. Toch is het spelpeil beneden de norm. Eric Gerets wijst daarvoor allerminst met de vinger naar Michel Preud'homme.

De traditie wil dat Preud'homme in zijn tweede jaar bij een club klaar is om te oogsten, maar dat lijkt deze jaargang niet op te gaan. "Ze zijn niet in mekaar gestort. Het gaat gewoon wat minder vlot", verdedigt Gerets zijn vriend in Het Laatste Nieuws. "Ik ken de oorzaak niet. Dat is trouwens meer een vraag voor Michel dan voor mij."

Volgens Gerets komt de spelersgroep wat klasse te kort om écht bovenin mee te draaien. De oud-trainer somt de uitblinkers van het huidige Standard even op. "Amallah met zekerheid. Bastien, Cimirot, Laifis, Zinho, Lestienne... Er zijn wel wat jongens", is Gerets nog lovend. "Maar ik ga me daar niet te veel over uitlaten. Ik ben supporter en geen trainer. Dat links en rechts iets meer kwaliteit de groep ten goede zou komen, daar is iedereen het over eens, denk ik."

Carcela = dagtaak
De grootste klasbak van allemaal in Luik blijft misschien wel Mehdi Carcela. De dribbelkont voetbalt bij momenten geniaal, maar krijgt maar geen lijn in zijn prestaties. "Ik heb dat altijd gezegd: als je Carcela opstelt, moet je hem vrijheid geven", geeft Gerets een tip. "Aan de andere kant begrijp ik Preud'homme ook goed. Voor wat, hoort wat. Iedereen heeft een taak op het veld die hij moet respecteren."

"Misschien moet je Mehdi soms gewoon een schop onder de kont geven", adviseert Gerets tot slot. "Maar soms heeft hij het ook nodig dat je hem in je armen neemt en zegt: 'het komt wel goed'. Ik heb het al vijftig keer gezegd, ik hou van dat ventje. Je moet alleen dag en nacht met hem bezig zijn. En dat is onmogelijk als trainer."