KBVB grijpt drastisch in: alle wedstrijden op zondag afgelast vanwege Ciara

KBVB grijpt drastisch in: alle wedstrijden op zondag afgelast vanwege Ciara

08-02-2020 13:58 Laatste update: 14:28
27

Geen Super Sunday deze zondag, want de Belgische voetbalbond heeft beslist om alle wedstrijden uit de Jupiler Pro League en de Proximus League af te gelasten. De boosdoener is de waarschijnlijke doorkomst van storm Ciara. Onder meer Standard Luik - Club Brugge en Royal Antwerp Fc - KRC Genk vallen zo in het water.

De competitiemanager van de KBVB, Thibault De Gendt, laat via Twitter weten dat er zondag geen profvoetbal zal afgewerkt worden in ons land. Eerder had de burgemeester van Beveren al beslist om Waasland-Beveren - KV Kortrijk niet te laten doorgaan, aangezien hij de veiligheid van de toeschouwers niet kan garanderen. De KBVB neemt die gedachtegang dus over.

Zo kan ook KVC Westerlo tegen Sporting Lokeren, een duel dat geprogrammeerd stond in Eerste Klasse B, niet plaatsvinden. Wanneer de wedstrijden zullen worden ingehaald, is voorlopig niet duidelijk. Waarschijnlijk zal dat midweeks moeten gebeuren. Storm Ciara zou vanaf zondagnamiddag door ons land passeren en rukwinden tot boven de 100 kilometer per uur veroorzaken.