Memphis met 'gevaarlijk herstel': 'Fysiotherapeuten zeggen dat het gekkenwerk is'

Memphis met 'gevaarlijk herstel': 'Fysiotherapeuten zeggen dat het gekkenwerk is'

08-02-2020 13:44
1

Memphis Depay neemt een groot risico met de wijze waarop hij probeert te herstellen van zijn kruisbandblessure. De aanvaller van Lyon en steunpilaar van Oranje ligt tien weken voor op schema, maar dat kan erg gevaarlijk zijn.

Memphis deelt veel van zijn revalidatie via Instagram en daardoor weet Jeroen Stekelenburg, Oranje-watcher van de NOS, hoe de vlag erbij hangt. "We staan natuurlijk allemaal juichend langs de zijlijn, omdat we meer kans op succes denken te hebben als Memphis erbij is op het EK", begint hij zijn uitleg in Eredivisie op Vrijdag. "Maar het is natuurlijk wel echt een risico."

Het herstel van de aanvalsleider van Oranje kan namelijk gevaarlijk zijn. "Ik heb gebeld met enkele fysiotherapeuten en die zeggen: het is gekkenwerk", laat Stekelenburg weten. "Een kruisband heeft een ingroeitijd van zes maanden. Je kunt wel de spieren eromheen trainen en daarmee een heleboel opvangen, maar als je dan een keer een onverwachtse beweging maakt, dan is die kruisband zó kwetsbaar dat je bijna zeker weet dat er iets misgaat."