Joveljic is ambitieus bij Anderlecht: Ik wil Europees voetbal afdwingen

Joveljic is ambitieus bij Anderlecht: "Ik wil Europees voetbal afdwingen"

07-02-2020 08:30
19

Dejan Joveljic (20) moet bij RSC Anderlecht voor de nodige doelpunten zorgen in de strijd om Play-Off 1. De Serviër wordt vaak vergeleken met Filippo Inzaghi, die een neus voor doelpunten had. Joveljic hoopt snel door te breken in het Lotto Park.

De vergelijking met Inzaghi kan de nieuwe Anderlecht-spits alvast smaken. "Zeggen ze dat? Ik hou wel van zijn stijl. Ik duik graag op in de box en kan scoren met links, rechts en met het hoofd. Bij Anderlecht droom ik ervan om in de voetsporen van Mitrovic te treden", doet Joveljic zijn verhaal in Het Nieuwsblad.

Joveljic kwam op huurbasis over van Eintracht Frankfurt. "Ik heb weinig gespeeld, maar de Bundesliga is erg intens. In het begin speelde ik wel een wedstrijd of tien, maar toen kwam de ervaren Bas Dost."

"Bij Anderlecht wil ik mijn niveau opkrikken. Een exact aantal goals heb ik niet in mijn hoofd, maar ik wil Europees voetbal afdwingen. Het is een eer om met Mister Vincent Kompany samen te spelen. Ik ben er klaar voor", besluit Joveljic.