'Antwerp-fans knokken er op los in Kortrijk: politie moet hoofdtribune bestormen'

'Antwerp-fans knokken er op los in Kortrijk: politie moet hoofdtribune bestormen'

Gepubliceerd: vrijdag 7 februari 2020 om 07:16vr 07-02-2020 om 07:16

Laatste update: vrijdag 7 februari 2020 om 07:16vr 07-02-2020 om 07:16

Royal Antwerp FC heeft zich op het veld van KV Kortrijk door een 0-1 zege geplaatst voor de bekerfinale op 22 maart. De bezoekende fans zorgden voor veel sfeer, maar toch maakten ze het ook bont. Zo waren er enkele vechtpartijen.

Het Laatste Nieuws meldt dat enkele honderden Antwerp-fans een kaartje kochten op de hoofdtribune van het Guldensporenstadion. Tijdens de wedstrijd liepen de spanningen hoog op, waarna er een stevige knokpartij volgde. De politie kwam snel tussenbeide en kon ook beelden maken van de relschoppers.

Tijdens de wedstrijd lieten ook enkele Kortrijk-supporters zich van hun kleinste kant zien. Toen Antwerp-verdediger Wesley Hoedt na zijn wissel voorbij de spionkop passeerde, kreeg hij prompt een stevige bierdouche over zich heen. De bewuste biergooier was echter duidelijk in beeld, waardoor een stadionverbod wellicht snel zal volgen.

Op 22 maart speelt Antwerp de bekerfinale tegen aartsrivaal Club Brugge. Verschillende voetballiefhebbers vrezen dat het ook die dag wel eens uit de hand kan lopen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws