Gheysens praat over verkoop Anderlecht, terwijl onderzoeksrechter intrede doet

Gheysens praat over verkoop Anderlecht, terwijl onderzoeksrechter intrede doet

07-02-2020 07:00
16

Het gerecht onderzoekt of de overname van RSC Anderlecht door Marc Coucke wel volgens de regeltjes verliep. Ghelamco-baas Paul Gheysens bood echter veel meer, toch koos paars-wit voor Coucke. De huidige Antwerp-topman kwam dan ook met een reactie.

Gheysens wist dat zijn bod van 91 miljoen euro het hoogste was. Toch koos Anderlecht niet voor hem. Verdere stappen ondernam hij echter niet. "Een klacht indienen is niet mijn stijl. Trouwens, wat zou dat ook veranderen? Twee dagen voor de effectieve overname wisten we al: dit wordt niets", aldus Gheysens in Het Laatste Nieuws.

Al zoekt de Antwerp-voorzitter wel een reden waarom de overname van Anderlecht niet doorging. "Ik kan enkel gissen. Misschien moet het gezocht worden in de gevechten met de makelaars, met mensen die niet betaald zijn door Anderlecht."

Er werd inmiddels al een onderzoeksrechter aangesteld. "Dat wil niets zeggen over schuld of onschuld", zegt Eric Van Duysse van het federaal parket. "Dat maakt het vooral mogelijk om het onderzoek goed te voeren en bepaalde zaken te kunnen verifiëren."