Antwerp naar eerste bekerfinale sinds 1992, Refaelov beslist duel tegen Kortrijk

06-02-2020 22:37
34

Club Brugge en Antwerp spelen dit seizoen de finale van de Beker van België. Woensdag wist The Great Old zich te ontdoen van KV Kortrijk. Een strafschopdoelpunt van Lior Refaelov was na de 1-1 in de heenmatch van Antwerp voldoende om door te stoten.

De bezoekers moeten scoren in het Guldensporenstadion, maar kon niet rekenen op Mbokani. De aanvaller was geschorst. Aan de andere kant hield Vanderhaeghe Stojanovic op de bank. In de heenwedstrijd scoorde Stojanovic nog. Azouni verving de geschorste Golubovic.

Antwerp claimde al snel tevergeefs een strafschop. De leiding zag geen hads van Tuta na een kopbal van Gano. Antwerp moest tot de 35e minuut en een ingreep van de VAR wachten alvorens de bal op de stip ging. Refaelov bewaarde zijn cool en trof raak vanaf elf meter. De middenvelder schoot door het midden binnen. Kortrijk dat lang het initiatief had, moest achter de feiten aanhollen.

Pas op tien minuten van het einde kon KV Kortrijk echt gevaarlijk worden. Mboyo en Moffi vonden geen gaatje en Derijck liet de beste kans liggen. Na een corner viel de bal voor zijn voeten. De verdediger had de gelijkmaker aan de voeten, maar had net te veel tijd nodig en zag zijn schot alsnog geblokt worden. Ook in de extra tijd – die zes minuten duurde – drong Kortrijk aan. Antwerp boog, maar kraakte niet. De beloning voor The Great Old, een eerste bekerfinale sinds 1992.