Heerlijke goals uitblinkende Isak vormen opmars naar gigantische klap voor Zidane

06-02-2020 20:56 Laatste update: 20:57
5

Real Madrid heeft zichzelf donderdagavond geblameerd in de Copa del Rey. Real Sociedad liet geen spaander heel van De Koninklijke.

Het duel in Santiago Bernabéu duurde slechts 22 minuten tot het eerste opmerkelijke moment te noteren viel. Alphonse Arèola wist een schot van Alexander Isak niet goed te verwerken. De bal belandde voor de voeten van uitgerekend Martin Ødegaard, huurling van de Madrilenen, en de Noor werkte de bal achter de niet goed uitziende Franse doelman: 0-1.

Real Madrid wist dat het na de rust een achterstand om moest buigen, maar dit kwam er niet van. Isak, die in de eerste helft een aantal behoorlijk kansen om zeep hielp, stond op voor Sociedad. Via een geweldige vallende volley schoot hij de 0-2 tegen de touwen, waarna hij een paar minuten later het aangeslagen Madrid opnieuw pijn wist te doen. Dit keer schoot hij de bal kiezelhard in de korte bovenhoek, waardoor De Koninklijke tegen een onoverbrugbare achterstand aankeek.

Kort na de 0-3 van Isak was het wel Marcelo die de supporters in het Bernabéu weer deed laten hopen: 1-3. Deze hoop kon slechts tien minuten standhouden, want het was Mikel Merino die na een assist van de uitblinkende Isak de definitieve beslissing tegen de touwen schoot in de vorm van de 1-4. Rodrygo deed vlak daarna weer wat terug voor de Madrilenen.

Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Nacho de bal binnen te koppen, waardoor Real Madrid nog één keer alles of niets kon gaan spelen. Andoni Gorosabel kreeg nog zijn tweede gele kaart te zien, maar Real Madrid wist de gelijkmaker niet meer te produceren, waardoor Sociedad zich na een masterclass van Isak en Ødegaard mag melden in de halve finale van de Copa del Rey.