Thorup ziet positieve signalen van Chakvetadze: Ik zag dingen van oude Giorgi

Thorup ziet positieve signalen van Chakvetadze: "Ik zag dingen van oude Giorgi"

06-02-2020 20:37
1

KAA Gent ontvangt vrijdagavond RSC Anderlecht voor de openingsmatch van de 25e speeldag. Coach Jess Thorup heeft er offensief een nieuwe optie bij in de persoon van Giorgi Chakvetadze. Hij lijkt opnieuw naar zijn oude niveau te groeien. Een extra troef die de Buffalo's goed kunnen gebruiken.

"In Mechelen zag ik bij zijn invalbeurt weer dingen van de oude Giorgi terug, met zijn snelheid en zijn vertrouwen aan de bal", vertelde Thorup aan Het Nieuwsblad. "Ook zijn reactie bij balverlies was goed, met de tegenpressing die we nodig hebben. Hij zit dicht bij het niveau dat we van hem verwachten. Maar ook Niangbo en Marreh brachten ons de voorbije wedstrijden vanaf de bank wat bij. Heel veel spelers geven me het gevoel dat ze er zullen staan als ik ze nodig heb."

Na KRC Genk en KV Mechelen treft Gent met Anderlecht voor de derde keer op rij een team dat moet knokken voor Play-Off 1. "Het wordt nog een zware strijd tot het einde tussen Genk, Mechelen, Zulte Waregem en Anderlecht. We voelden tegen RC Genk en KV Mechelen dat we tegenover een team stonden dat de punten absoluut nodig had. Dat zal tegen Anderlecht niet anders zijn", besloot de coach van Gent.