Verstraete over zijn opvallende transfer: Gevoel had dat ik het niveau aankon

Verstraete over zijn opvallende transfer: "Gevoel had dat ik het niveau aankon"

06-02-2020 19:35 Laatste update: 19:39

Louis Verstraete kan komend weekend debuteren voor zijn nieuwe ploeg KV Oostende. De middenvelder tekende voor één van de meest opvallende transfers van de wintermercato. Antwerp nam hem over van concurrent AA Gent, om hem meteen aan Oostende uit te lenen.

"Dat was een voorwaarde", vertelde Verstraete daarover aan Het Nieuwsblad. "Het is de bedoeling dat ik bij KVO verder kan rijpen om dan volgend seizoen er bij Antwerp vol voor te gaan. Waasland-Beveren was lang in de running, maar uiteindelijk sprak een avontuur in Oostende mij het meeste aan."

De 20-jarige middenvelder werd vorig seizoen uitgeleend aan Waasland-Beveren. Hij leek dit seizoen zijn kans te krijgen bij Gent, maar moest toch vertrekken. "Eerst moest ik blijven, maar dan moest ik toch weer weg", vervolgde Verstraeten. "In het begin van het seizoen heb ik zowel in de competitie als Europees bijna in elke wedstrijd gespeeld, maar daarna belandde ik mede door een blessure op de achtergrond."

"Ze hebben gekozen voor ervaren spelers, dit terwijl ik wel het gevoel had dat ik het niveau aankon. Of dat wringt? Toch een beetje - het doet wat pijn. In het voetbal kan het evenwel rap draaien, dus ik kan dit plaatsen. Antwerp is een mooie club en een goeie oplossing. Of het een stap vooruit is? Ja, zeker door hun manier van spelen. ’t Is meer lopen en duelkracht en dat past goed bij mij", besloot de jonge Belg.