Gano spreekt over zijn toekomst: Veel veranderd bij KRC Genk

Gano spreekt over zijn toekomst: "Veel veranderd bij KRC Genk"

06-02-2020 10:30
1

Zinho Gano mag donderdagavond waarschijnlijk nog eens starten voor Antwerp. De huurling van KRC Genk leeft in de schaduw van Dieumerci Mbokani, maar die is nu geschorst. Gano wil zijn kans grijpen tegen KV Kortrijk, maar weet niet waar zijn toekomst ligt.

Bij de fans van Antwerp is Gano hoe dan ook populair. "Ik voel de steun van de fans, dat doet véél met een speler. In Genk was die verstandhouding iets minder, maar ik wil er niet te veel over uitweiden. Dat is het verleden", geeft hij aan bij Gazet Van Antwerpen.

Gano heeft in Genk nog een contract lopen tot 2022. Een terugkeer is dus niet uitgesloten. "Eerlijk? Op dit moment weet ik het niet. Het hangt van zoveel factoren af. Wie blijft er, wie vertrekt… Er is bij Genk op korte tijd veel veranderd."

Antwerp kan Gano houden, maar dan betaalt het wel 1,7 miljoen euro. "Ik voel me goed hier, en voetbal weer dicht bij huis, maar na twee seizoenen met weinig minuten verlang ik naar die wekelijkse wedstrijdadrenaline."

Gano kreeg dit seizoen nog maar één basisplaats, maar kan zich nu laten zien aan Laszlo Bölöni. "Ik besef dat dit een uitgelezen kans is om de coach te tonen dat hij op mij kan rekenen wanneer de nood het hoogst is. Zijn systeem vereist slechts één spits. Dat heeft hij ook eerlijk tegen mij gezegd."