Clement gaat met Club Brugge vol voor de dubbel: Vanavond even dromen

Clement gaat met Club Brugge vol voor de dubbel: "Vanavond even dromen"

06-02-2020 08:16 Laatste update: 08:17
3

Club Brugge mag zich op 21 of 22 maart opmaken voor de finale van de Beker van België. Blauw-Zwart hield het ruim 80 minuten spannend aan de Gaverbeek. Philippe Clement is blij met de finale, al wil hij Zulte Waregem niet tekortdoen.

Clement beseft dat zijn team geluk heeft gehad. "Een gelijkspel zou een terechte uitslag zijn geweest", vertelde de Club Brugge-coach na afloop bij Het Nieuwsblad. "Onze eerste helft was minder dan de tweede, maar zeggen dat Club niet goed gespeeld heeft is Zulte Waregem tekortdoen."

Meer nog: Clement verwacht dat Club Brugge Essevee nog enkele keren zal tegenkomen dit seizoen. "Ik zeg al heel lang dat deze ploeg Play-off 1 kan halen. Zulte Waregem heeft opnieuw laten zien dat het een sterke coach en veel kwaliteit heeft. Er was No Sweat, No Glory langs beide kanten. Ik ben blij dat wij het over de streep hebben getrokken."

"De bekerfinale is nog ver weg voor mij omdat we eerst nog twee andere doelen hebben", zei Clement verder. "Maar vanavond mogen we er wel even van dromen. Ik maakte het eerder mee als speler en als trainer. Vooral voor onze supporters is dit een fantastisch moment."