Hoffenheim scoort drie keer tegen Bayern, maar bekert niet verder

05-02-2020 23:33

Bayern München heeft na een doelpuntrijk duel tegen  Hoffenheim de kwartfinale van de Duitse beker bereikt. Der Rekordmeister maakte vier doelpunten en dat was net genoeg: 4-3.

De mannen van Hoffenheim hadden een droomstart in de Allianz Arena. Binnen acht minuten was het raak door Jerome Boateng, die de bal in zijn eigen doel manoeuvreerde en Bayern daarmee in een moeilijke positie bracht. De Duitse recordkampioen had de zaakjes echter binnen een kwartier alweer op orde. Na wederom een eigen goal, ditmaal van Benjamin Hübner, en een goal van Thomas Müller stond het 2-1 voor Bayern.

Daarmee was de doelpuntenregen nog niet voorbij, want ook Robert Lewandowski deed gretig een duit in het zakje. Voor rust maakte de Pool er 3-1 van en met nog tien minuten op de klok kopte de topspits vanuit een hoekschop de 4-1 tegen de touwen, waardoor de wedstrijd beslist leek. Toch werd het nog heel even spannend in München: Munas Dabbur maakte er met twee treffers binnen negen minuten nog 4-3 van, maar verder kwam Hoffenheim niet.

De overwinning van Bayern brengt de ploeg van interim-trainer Hansi Flick naar de kwartfinale van het Duitse bekertoernooi, de DFB Pokal.