Invaller De Ketelaere helpt Club Brugge met eerste goal aan finaleplaats

05-02-2020 22:35
98

De eerste bekerfinalist van dit seizoen is bekend. Club Brugge maakt zich op voor de Heizel. Woensdagavond won het met 1-2 van Zulte Waregem. Charles De Ketelaere bracht Club Brugge met zijn eerste goal voor Blauw-Zwart naar de eindstrijd.

Zoals verwacht mocht Vossen niet spelen tegen zijn ex-club, maar Zulte Waregem had de aanvaller niet nodig om het Club Brugge het vuur aan de schenen te leggen. In een aangename eerste helft knokten beide ploegen voor elke meter. Maar een doelpunt viel er niet. Bij Club Brugge lag Dennis onder vuur door zowel de fans van Zulte Waregem als die van Club Brugge.

Na de rust kreeg Zulte Waregem opnieuw een grote kans om de score te openen, maar Larin liet zijn tweede mogelijkheid onbenut. Hij raakte de paal. Zulte Waregem betaalde de misser cash. Na een voorzet van Balanta mocht Krmencik vrij koppen, maar het was uiteindelijk Mechele die de bal over de lijn bracht met zijn borst.

Zulte Waregem was even van slag, maar rechtte de rug. Na een fout van Mechele kreeg Oberlin dé kans om gelijk te maken, maar hij besloot op de uitgekomen Mignolet te schieten in plaats van de doelman te dribbelen. Toch kwam de gelijkmaker er een kwartier op het einde op het bord via Oberlin.

De thuisploeg ging voor meer, maar kreeg het deksel op de neus. De ingevallen De Ketelaere maakte het verschil en bracht Club Brugge in de finale. Daar is KV Kortrijk of Antwerp de tegenstander.