Lukaku krijgt Astori Award, Italianen onder de indruk van Belgische sportiviteit

Lukaku krijgt Astori Award, Italianen onder de indruk van Belgische sportiviteit

05-02-2020 21:00
5

De Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC) oftewel de Italiaanse voetbalfederatie is gecharmeerd geraakt door een actie van Romelu Lukaku. Het geeft de Rode Duivel daarom de Astori Award.

Op 21 december van vorig jaar toonde Lukaku zich een grote meneer. Toen Inter tegen Genoa speelde, kreeg de thuisploeg een strafschop. Lukaku eiste de bal niet op, maar gaf het leer aan  Sebastiano Esposito. Het zeventienjarige talent kon zo scoren bij zijn debuut. Voor die actie schenkt de FIGC Lukaku nu de Astori Award. Deze fairplay-prijs kreeg de naam mee van de overleden Davide Astori. De speler van Fiorentina werd amper 31 jaar.

Op 4 mei zal Lukaku de Astori Award in ontvangt mogen nemen. Dan staat er Italië immers een gala op het programma waar enkele grootheden uit het Italiaanse voetbal zullen worden toegevoegd aan een hall of fame. Andrea Pirlo, Zbigniew Boniek, Carlo Mazzone , Antonio Percassi, Alberto Michelotti, Gabriele Oriali, Sara Gama worden ditmaal opgenomen. Men zal ook stilstaan bij het overlijden van Pietro Anastasi.