OFFICIEEL: Oud-Heverlee Leuven haalt voormalige lieveling terug naar Den Dreef

OFFICIEEL: Oud-Heverlee Leuven haalt voormalige lieveling terug naar Den Dreef

05-02-2020 17:15

Yohan Croizet komt weer in België voetballen. De Fransman tekende een contract bij Oud-Heverlee Leuven. Het wordt voor de middenvelder zijn tweede periode aan Den Dreef. 

Na zijn jeugdopleiding bij Metz haalde Virton Croizet naar ons land. Daar pikte Oud-Heverlee Leuven hem op. Met Croizet in de rangen dwong OHL destijds promotie naar de Jupiler Pro League af. Onder leiding van Jacky Mathijssen won OHL toen de eindronde in een poule met Lommel, Eupen en Lierse.

Toen OHL zich niet wist te handhaven in Eerste Klasse trok Croizet naar KV Mechelen. Nadien volgde een avontuur in de Verenigde Staten. Hij kwam uit voor Sporting Kansas City. In september van vorig jaar werd daar zijn contract ontbonden. Nu mag Croizet zich dankzij zijn oude liefde weer voetballer noemen. 

Wim De Corte: "We hebben een opportuniteit met Yohan Croizet die als vrije speler terugkeert naar OH Leuven. In seizoen 2014-2015 hielp hij ons al eens mee naar de promotie. Met hem erbij hebben we nu ook een extra offensieve optie op het middenveld en dat geeft ons extra munitie om onze objectieven te bereiken."