Kan Joveljic stokje al overnemen van Colassin? 'Roofe sowieso niet inzetbaar'

Kan Joveljic stokje al overnemen van Colassin? 'Roofe sowieso niet inzetbaar'

05-02-2020 15:38
21

RSC Anderlecht en diepe spitsen, het blijft een moeilijk verhaal. Net nu de Brusselaars in Antoine Colassin een nieuwe talisman gevonden leken te hebben, heeft het jeugdproduct zich gekwetst. Frank Vercauteren zou Colassin er toch graag bij hebben vrijdag, want veel wisselmogelijkheden zijn er niet.

Vrijdagavond opent Anderlecht de speeldag op bezoek bij KAA Gent. Wie daar als nummer negen zal acteren, is voorlopig koffiedik kijken. Kemar Roofe nam voor de winterstop de honneurs waar in de punt van Anderlecht, maar de Brit ligt nu al enkele weken in de lappenmand. 'Behoudens een mirakel' is Roofe onvoldoende hersteld om mee te doen in de Ghelamco Arena, meldt Het Laatste Nieuws.

Winteraankoop Dejan Joveljic is een andere optie, maar ook zijn fysieke paraatheid doet vragen rijzen. Na een half jaar met weinig competitievoetbal heeft de Serviër tijd nodig om opnieuw zijn beste vorm te vinden. Volgens Vercauteren is Joveljic momenteel in staat om een half uur mee te voetballen. Dat is niet voldoende om aan de aftrap te verschijnen.

Toch heeft HLN een opsteker in petto voor de Anderlecht-fans: op training dinsdag oogde Joveljic al heel wat scherper dan de dag voordien. Mogelijk kan hij dus toch nog verrassen. Dat zal misschien wel moeten, want ook Nacer Chadli, die in uiterste nood de rol van diepe spits op zich zou kunnen nemen, is geblesseerd.