Brescia-carrousel draait op volle toeren: trainer twee keer in seizoen ontslagen

Brescia-carrousel draait op volle toeren: trainer twee keer in seizoen ontslagen

05-02-2020 15:30

Het Italiaanse Brescia heeft alweer de derde trainerswissel van het seizoen doorgevoerd. Eugenio Corini (foto) moest in november plaatsmaken voor Fabio Grosso, mocht één maand later zijn opvolger weer vervangen en is nu voor de tweede keer dit seizoen bedankt voor bewezen diensten.

Corini werd woensdag uitgezwaaid middels een bondig statement. 'De club wil bij dezen bekendmaken dat hij is vrijgesteld van zijn werkzaamheden bij het eerste elftal', klonk het. 'Wij willen de heer Corini en zijn staf graag bedanken voor hun toewijding en hun professionaliteit.'

Niet veel later werd zijn opvolger al gepresenteerd: Diego López heeft het stokje overgenomen en mag zijn eigen technische staf samenstellen. De 45-jarige Uruguayaan was tot voor kort in eigen land werkzaam bij Peñarol en heeft bij Cagliari, Palermo en Bologna al ervaring opgedaan in het Italiaanse voetbal.

López mag proberen om Brescia's rentree op het hoogste niveau langer dan één jaar te laten duren. De promovendus staat na 22 wedstrijden voorlaatste, op vier punten afstand van het 'veilige' Lecce. De club kwam dit seizoen vooral in het nieuws vanwege de soap rondom de racistisch bejegende Mario Balotelli.