Club Brugge kan belangrijke krachten missen in finale: drietal staat op scherp

Club Brugge kan belangrijke krachten missen in finale: drietal staat op scherp

Gepubliceerd: woensdag 5 februari 2020 om 15:20wo 05-02-2020 om 15:20

Club Brugge wil doodgraag naar de bekerfinale, maar dan zal het nog een vette kluif hebben aan Zulte Waregem. Het terugduel aan de Gaverbeek (heen: 1-1) belooft een heuse veldslag te worden. Clinton Mata, Ruud Vormer en Loïs Openda zullen wel op twee gedachten (moeten) hinken.

Dat drietal staat namelijk op scherp in deze halve finale van de Croky Cup. Zowel Mata, Vormer als Openda pakte tijdens het toernooi al een gele kaart, waardoor een nieuwe prent een schorsing zou opleveren voor de volgende wedstrijd. Laat dat nu net de finale van de beker zijn, op voorwaarde dat Club Zulte Waregem uitschakelt natuurlijk ...

In de Croky Cup zijn voetballers na twee gele kaarten immers al meteen een speeldag geschorst, terwijl dat in de Jupiler Pro League pas na vijf bestraffingen het geval is. Voor Mata, Vormer en Openda wordt het dus zaak om zichzelf niet té zeer te verliezen in de bekerintensiteit. Normaal gezien staan de eerste twee sowieso aan de aftrap bij Club. Voor Openda zal dat wat moeilijker liggen.

Overigens moet Zulte Waregem nog harder uitkijken. Daar lopen met Marvin Baudry, Henrik Bjordal, Marco Bürki, Olivier Deschacht, Cyle Larin, Damien Marcq en Gideon Mensah liefst zeven spelers rond die bij een nieuwe gele kaart een mogelijke finale door de neus geboord zien worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie zou Club het hardst missen in de (mogelijke) finale?

(267 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws