Interesse in ongelukkige Ajax-speler: 'Twee grote Europese clubs wilden me huren'

Interesse in ongelukkige Ajax-speler: 'Twee grote Europese clubs wilden me huren'

Gepubliceerd: woensdag 5 februari 2020 om 10:28wo 05-02-2020 om 10:28

Edson Álvarez is allesbehalve gelukkig in Nederland op het moment. Door de regelgeving, die bepaalt dat ongehuwde buitenlandse stellen pas kunnen worden herenigd wanneer man en vrouw 21 jaar oud zijn, moesten de vriendin en het kind van Álvarez terugkeren naar Mexico.

"Ik bid dat de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst, red.) snel goed nieuws heeft over de verblijfsvergunning van Sofia en Valentina", begint Álvarez in een interview met De Telegraaf. "De mensen hier weten niet hoe moeilijk het voor een jonge jongen is om zó ver van huis zonder familie te moeten zijn. Latino's hebben over het algemeen een warme familieband en mijn familie is mijn alles. Ik wil mijn vrouw en kindje hier. Mijn ploeggenoten van Ajax merken dat en geven me ontzettend veel steun."

De reserverol die Álvarez op dit moment heeft bij Ajax maakt de situatie er voor de verdediger annex middenvelder niet makkelijker op. "Als je niet speelt, is het juist fijn om thuis te komen en afleiding te vinden bij je gezinnetje. Nu maak ik de deur open van een donker en koud huis. De teleurstelling over mijn reserverol kan ik moeilijk verwerken als ik bij thuiskomst elke dag weer met de afwezigheid van Sofia en Valentina word geconfronteerd."

Verhuur
Een verhuurperiode leek een oplossing voor de Mexicaan, maar dat wilde Ajax niet door laten gaan. "Er waren twee grote Europese clubs die me wilden huren. Uit landen, waar Sofia en Valentina wel onmiddellijk naartoe hadden mogen komen. Maar een verhuur was voor Ajax onbespreekbaar en voor mij ook, omdat ik hier nog niet klaar ben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws