KV Kortrijk past op voor Antwerp: “Ze hebben zoveel kwaliteit beschikbaar”

KV Kortrijk past op voor Antwerp: “Ze hebben zoveel kwaliteit beschikbaar”

05-02-2020 10:44
3

KV Kortrijk zal proberen om de bekerfinale te halen ten koste van Royal Antwerp Football Club. Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat Timothy Derijck zijn licht schijnen over het bekerduel.

Antwerp-sterkhouder Mbokani is er niet bij door schorsing. “Voor elke club zou zijn afwezigheid een verzwakking zijn. Maar Antwerp beschikt over zoveel mogelijkheden om dat op te lossen, met andere spelers, met een ander systeem of een andere spelwijze.”

“In de heenwedstrijd veranderden ze bij de rust ook hun manier van voetballen en vervingen ze in de tweede helft Lamkel Zé, Refaelov en Rodrigues door Mirallas, Benson en Gano!”, gaat Derijck verder. “Daar zijn zoveel kwaliteiten beschikbaar en zoveel opties mogelijk.”

Derijck blijft voorzichtig. “Wij moeten onszelf niet onderschatten, maar ook niet overschatten. 1-1 op verplaatsing is een goede uitgangspositie en ik denk dat thuis spelen een voordeel is, maar we hebben nog niets. Het probleem van deze groep dit seizoen is dat er tot nu toe nog geen constante is geweest, begrijp ik.”

“In de heenwedstrijd bewezen we dat we een blok kunnen zijn en duels kunnen winnen. Als we dat met z'n allen kunnen opbrengen, is de kwaliteit absoluut aanwezig: veel werkers, jongens die niet snel opgeven, en voorin veel jongens die het verschil kunnen maken. Ik denk dat de kansen fiftyfifty zijn”, aldus Derijck.