Derijck kreeg geen kansen meer bij Gent: Zonde hoe het is gelopen

Derijck kreeg geen kansen meer bij Gent: "Zonde hoe het is gelopen"

04-02-2020 22:16
4

Timothy Derijck koos deze wintertransferperiode voor een vertrek bij KAA Gent. De verdediger kwam er niet meer aan de bak en ging op zoek naar speelgelegenheid bij KV Kortrijk. Een noodzakelijke beslissing, zo lijkt het.

Derijck dacht nochtans dat hij dit seizoen wel aan spelen zou toekomen bij Gent. "Na vorig seizoen en de voorbereiding op dit seizoen dacht ik dat ik weer vertrokken was voor een goed seizoen. Dat er toch opeens voor iemand anders werd gekozen, vond ik jammer", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Je wil dan laten zien dat je hoort te spelen en doet daar alles aan. Maar de ploeg bleef het goed doen en de coach wisselde niets meer centraal achterin, omdat, zei hij mij, hij daar vastigheid wilde. Het is zonde hoe het is gelopen, maar je weet: voetbal is nu eenmaal zo en bij Gent wordt er snel doorgeselecteerd", aldus Derijck.

De verdediger wilde dan ook vertrekken. "Als je een halfjaar op je honger blijft zitten, stopt het voor mij. Dat knaagt te veel aan mij. Ik hoefde daar niet weg, maar ik speel te graag voetbal om op de bank of in de tribune te blijven zitten", aldus Derijck.