Ingenieus plan Guardiola werd gedwarsboomd: Hij wilde Neuer op het middenveld

Ingenieus plan Guardiola werd gedwarsboomd: "Hij wilde Neuer op het middenveld"

04-02-2020 19:33
1

Dat Pep Guardiola een vooruitstrevend tacticus is, is al langer bekend. De Spaanse oefenmeester wilde in zijn Bayern München-tijd Manuel Neuer als middenvelder opstelllen, maar dat ging een stapje te ver.

Karl-Heinz Rummenige, bestuursvoorzitter bij Der Rekordmeister, zag het niet zo zitten in de plannen van Guardiola, en praatte het plan uit het hoofd van de Spanjaard, erkent hij tegenover Fanmagazin 51. "Ik herinner het me nog goed. We waren al kampioen van Duitsland en Pep gaf aan dat hij Neuer op het middenveld wilde zetten. Maar ik vreesde dat de buitenwereld het zou bestempelen als een arrogante actie", legt hij uit.

"Ik kon Pep met de grootst mogelijke moeite van het idee afbrengen", vertelt Rummenige, die erkent dat hij het zeker geen slecht idee vond. "Ik ben ervan overtuigd dat Neuer ook op het middenveld een goed figuur had geslagen." Guardiola wilde met het experiment testen hoe goed de graag meevoetballende keeper uit de voeten kon in de as van het veld. Zo ver kwam het dus echter niet.