'Özil en moeder paar weken na overval-incident opnieuw bedreigd met de dood'

'Özil en moeder paar weken na overval-incident opnieuw bedreigd met de dood'

Gepubliceerd: dinsdag 4 februari 2020 om 17:33di 04-02-2020 om 17:33

Laatste update: dinsdag 4 februari 2020 om 17:35di 04-02-2020 om 17:35

Mesut Özil is in augustus 2019 met de dood bedreigd door twee mannen, die het daarnaast ook op de moeder van de Arsenal-middenvelder hadden gemunt. Dat zegt een beveiliger van Özil dinsdag in de Engelse rechtbank.

Özil had beveiliging in de armen genomen na het welbekende incident van de beroving met Sead Kolasinac. Kemil Sezer, een van de twee beveiligers van Özil legde de situatie uit voor aan de rechtbank. "Ze scholden in het Turks. Ze zeiden: f*** jullie moeders. We gaan de moeder van Özil pakken en daarna komen we terug. Als de beveiliging niet weggaat, zullen we Mesut en jullie vermoorden", zo rapporteert Sky Sports.

De beveiliger vervolgt. "We begonnen ze te achtervolgen. We werden boos, omdat Mesut twee weken daarvoor was aangevallen. We waren bang dat hetzelfde opnieuw zou gebeuren. We voelden ons 'stressed'. Özil is geliefd onder het Turkse volk. We hebben de verantwoordelijkheid om hem te beschermen", vertelde hij voor de rechtbank.

De twee 27-jarige mannen in kwestie, Salaman Ekinci en Fernhat Ercun, ontkennen alle aantijgingen en het plaatsvinden van het incident. "Tijdens het verhoor hebben beide verdachten ontkend gebruikgemaakt te hebben van zulk taalgebruik en zeggen ze dat er geen gesprek heeft plaatsgevonden. Daarnaast zeggen ze dat ze aangevallen zijn door de beveiligers."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws