Komt Venanzi in de problemen dankzij Henrotay? Er zijn verdachtmakingen

Komt Venanzi in de problemen dankzij Henrotay? "Er zijn verdachtmakingen"

04-02-2020 16:51 Laatste update: 17:58
3

Het stormt momenteel bij Standard Luik. Niet enkel door de tegenvallende resultaten van de voorbije weken, maar ook het onderzoek naar financieel gesjoemel is een doorn in het oog van de Luikse supporters. Bart Lagae, journalist bij Het Nieuwsblad, gaf maandag in de Tribune zijn mening over de malaise bij de Rouches.

Vorige week woensdag onderzochten speurders het huis van voorzitter Venanzi en de kantoren in het stadion van Standard in het kader van het onderzoek naar spelersmakelaar Christope Henrotay. "Het lag in de lijn van de verwachtingen dat de speurders zouden aankloppen bij Venanzi", vertelde Lagae. "Ze waren vrienden en er wordt aangenomen dat Venanzi door Henrotay gestimuleerd is om in het voetbal te stappen."

"Eerst als ondervoorzitter onder Roland Duchâtelet. Het verhaal is gekend", vervolgde Lagae. "Op een bepaald moment kon een deel van de Standard-fans zich niet meer verzoenen met hun Vlaamse voorzitter (Duchâtelet) en heeft Venanzi Standard gekocht. Er zijn verdachtmakingen geweest dat Henrotay een deel betaald zou hebben."

"In ruil zouden spelers uit de portefeuille van Henrotay bij Standard zijn beland. Ondertussen zijn Venanzi en Henrotay geen beste vrienden meer. Er was onder meer ruzie over de verkoop van Ishak Belfodil aan Everton. Dat moest veel geld opleveren, maar de transfer mislukte. Daar is het spaak gelopen."

"Henrotay en Venanzi hebben veel samengewerkt en dus is het logisch dat de speurders bij Standard hebben aangeklopt. Er zijn voor de volledigheid ook huiszoekingen geweest rond Henrotay bij Anderlecht en de voetbalbond. Het fijne van het onderzoek weten we niet, maar Venanzi is niet in beschuldiging gesteld", besloot de journalist.