Voorzitter fluit Franky Dury terug: Hij speelt niet, dat was de afspraak

Voorzitter fluit Franky Dury terug: "Hij speelt niet, dat was de afspraak"

04-02-2020 16:22
49

Jelle Vossen zit niet in de selectie van Zulte Waregem voor het bekerduel van woensdagavond tegen Club Brugge. Dat liet Essevee weten tijdens een persconferentie volgens Sporza.

De aanvaller maakte vorige week de overstap van Club naar Zulte Waregem. In de overeenkomst tussen beide clubs staat dat Essevee meer zou moet betalen als het Vossen laat meespelen tijdens de halve finale van de Beker van België tegen Club. Een geheimzinnige coach Franky Dury liet de voorbije dagen verstaan dat hij die afspraak misschien aan zijn laars zou lappen, maar hij werd tijdens een persconferentie teruggefloten door zijn voorzitter Carl Ballière.

"Waar je over onderhandeld hebt en wat in het contract staat, daar kun je niet onderuit", verklaarde de voorzitter. "Dit was een voorwaarde om de transfer uit te kunnen voeren. We komen daar nu niet meer op terug, dat is tijdverlies. Ik kan daar nu wel over klagen, maar dit is door de drie partijen ondertekend. We moeten maar creatief genoeg zijn om met oplossingen te komen."

"Voor mij was het totaalplaatje belangrijk", vervolgde Carl Ballière. "We hebben een goeie overeenkomst gesloten met de drie partijen. Club heeft een enorme inspanning gedaan om Jelle hier in Waregem te krijgen, maar natuurlijk hebben we zelf ook concessies moeten doen. Dat Jelle morgen niet speelt, was part of the deal. Hij speelt zeker niet, dat was de afspraak."