'Atlético richt zijn pijlen op Rakitic en voert al eerste gesprekken'

'Atlético richt zijn pijlen op Rakitic en voert al eerste gesprekken'

04-02-2020 11:45 Laatste update: 12:01

Atlético Madrid heeft de gesprekken met Ivan Rakitic geopend om hem in de zomer over te nemen van FC Barcelona. De 31-jarige Kroaat hekelde maandag nog de handelswijze van de Spaanse kampioen, waar hij dit seizoen veel minder speeltijd krijgt.

Atlético ziet door de onvrede bij Rakitic zijn kans schoon, meldt Cadena SER. De Catalanen staan bovendien open voor een vertrek van de middenvelder, die nog een contract tot medio 2021 heeft. Voor Barça is komende zomer zo'n beetje de laatste kans om nog een fors transferbedrag voor hem te ontvangen.

Rakitic sprak zondagavond na de 2-1 zege op Levante al zijn onvrede uit over de behandeling die hem ten deel valt in Camp Nou. Hij komt mede door de komst van Frenkie de Jong veel minder aan bod. "Er zijn verschillende dingen gebeurd, die ik niet leuk vind en niet heb verdiend. Daar ben ik heel duidelijk over. De mensen die de beslissingen nemen, weten dat."

Rakitic hoopt onder de nieuwe trainer Quique Setién wel weer een belangrijkere rol te vertolken. Tegen Levante maakte hij de negentig minuten vol. "Ik wil nu weer genieten. Het is gebeurd en ik moet de bladzijde omslaan en er niet te veel aan denken."