Spurs-spelers kopiëren Bergwijn: 'Kreeg er inderdaad heel veel vragen over'

Spurs-spelers kopiëren Bergwijn: 'Kreeg er inderdaad heel veel vragen over'

04-02-2020 09:08

Steven Bergwijn kende zondag een debuut om nooit te vergeten voor Tottenham Hotspur. De Nederlander zette de 1-0 op het scorebord tegen Manchester City en was naar eigen zeggen nog niet vaak zó blij met een doelpunt.

Nadat Bergwijn zijn doelpunt had gemaakt, vierde hij het door zijn hand voor zijn gezicht te houden met zijn middelvinger en ringvinger gekruisd. "Ik kreeg er inderdaad heel veel vragen over", geeft de aanvaller aan in gesprek met De Telegraaf. "Het is niets speciaals. Ik heb het ooit zo afgesproken met vrienden tijdens het spelen van FIFA op de Playstation. Sindsdien doe ik het."

Zijn nieuwe teamgenoten namen het gebaar massaal over na de treffer van Bergwijn. Heung Min Son en vooral Serge Aurier waren blij met het doelpunt. De Franse verdediger postte na de wedstrijd een filmpje, waarin hij in de kleedkamer het gebaar van de aanvaller nadeed. "Als je al die foto’s al ziet van de ontlading na het doelpunt... Die zeggen eigenlijk al genoeg", sluit een genietende Bergwijn af.