Napoli buigt achterstand om tegen Sampdoria, invaller Mertens slaat nog eens toe

03-02-2020 23:12
1

Napoli heeft maandagavond een zege uit het vuur gespeeld op bezoek bij Sampdoria. De ploeg van trainer Gennaro Gattuso gaf een voorsprong weg, maar rechtte vervolgens de rus en boekte een zwaarbevochten overwinning: 2-4. Dries Mertens viel in én scoorde.

De start voor Napoli was uitstekend, want al na drie minuten stond het op voorsprong via oud-Ajacied Arek Milik en na zestien minuten stond ook al de 0-2 van Eljif Elmas op het scorebord. Voor rust bracht Sampdoria de marge nog wel terug tot één via een schitterende volley van Fabio Quagliarella.

In het tweede bedrijf moest Napoli zelfs toestaan dat de thuisploeg op gelijke hoogte kwam. Ruim een kwartier voor tijd benutte Manolo Gabbiadini een strafschop, waarna de bezoekers alle zeilen bij moesten zetten om drie punten mee naar Napels te nemen.

Via Diego Demme en de ingevallen Mertens lukte het Napoli alsnog om de zege veilig te stellen en de derde overwinning op rij te boeken in alle competities. Mertens profiteerde van slecht verdedigen bij Sampdoria om de geruststellende 2-4 in een leeg doel te deponeren. Onze landgenoot heeft nu nog drie doelpunten nodig om topschutter aller tijden te worden bij de Napolitanen.

Door de winst is Napoli de nummer tien van de ranglijst, terwijl Sampdoria op de 16e plaats staat in de Serie A.