UPDATE: Barça bevestigt einde seizoen Dembélé, ook niet klaar voor EK

UPDATE: Barça bevestigt einde seizoen Dembélé, ook niet klaar voor EK

03-02-2020 21:44 Laatste update: 11-02-2020 19:45
1

FC Barcelona en Atlético Madrid hebben beiden een tegenvaller aan het blessurefront te verwerken gekregen. Waar de Catalanen melden dat Ousmane Dembélé een terugval heeft gehad, moeten de Madrilenen Álvaro Morata voorlopig missen.

De Spaanse spits liep zaterdag een spierblessure op in de derby tegen Real Madrid. Tegen zijn oude club viel hij na vijftig minuten uit. Voor Morata wacht nu een race tegen de klok om op tijd fit te zijn voor de ontmoeting met Liverpool in de achtste finale in de Champions League op 18 februari. Dat is een hard gelag voor coach Diego Simeone, aangezien Atlético al het hele seizoen moeizaam tot doelpunten komt en Morata clubtopscorer is met zeven goals.

Wat de blessure van Morata dubbel zo zuur maakt, is het feit dat ook Diego Costa en João Félix momenteel geblesseerd zijn. De spoeling voorin is daardoor dun. Atlético heeft zijn hoop dit seizoen gevestigd op Europa, want de ploeg van Simeone staat slechts zesde in de Primera Division en werd eind januari verrast door Cultural Leonesa in de Copa del Rey.

Ook Barcelona kan voorlopig nog niet over een aanvaller beschikken. Dembélé heeft een terugval gehad op de training maandag, melden de Catalanen. De Spaanse kampioen moet daarnaast Luis Suárez nog missen. Barça wilde zich tijdens de winterstop versterken met een nieuwe aanvaller, maar slaagde daar ondanks verwoede pogingen niet in.

Dembélé staat sinds eind november aan de kant met een hamstringkwetsuur. Het is voor de 22-jarige aanvaller al de derde blessure van het seizoen. Volgens AS moet hij nog eens twee weken toekijken. Hij dreigt daardoor met een gebrek aan wedstrijdritme te kampen voor het Champions League-duel met Napoli op 25 februari en El Clásico tegen Real Madrid op 1 maart. 

Update: FC Barcelona heeft slecht nieuws gemeld over Ousmane Dembélé. De hamstring van de Fransman is volledig afgescheurd en de aanvaller lijkt een lange revalidatie tegemoet te gaan. De exacte duur van zijn afwezigheid wordt later gecommuniceerd, nadat besloten wordt over de behandeling die de international gaat volgen.

Update: Het seizoen van Ousmane Dembélé lijkt er zo goed als zeker op te zitten. De Catalanen hebben de aanvaller niet ingeschreven voor de knockout-fase van de Champions League, waardoor het zeer aannemelijk lijkt dat de Fransman dit seizoen niet meer op een rentree hoeft te rekenen in het shit van Barcelona. Hoe zijn kansen op deelname aan het EK 2020 ervoor staan, moet nog blijken tijdens de komende weken.

Update: Het einde van het seizoen voor Dembélé is nu ook een feit. Barcelona heeft via de officiële kanalen meegedeeld dat Dembélé onder het mes is gegaan. Hij is daardoor zes maanden buiten strijd en mist ook het EK2020.