'Geen doellijntechnologie, maar Club Brugge wil dat al jaren invoeren'

'Geen doellijntechnologie, maar Club Brugge wil dat al jaren invoeren'

03-02-2020 21:30
3

Na de partij tussen Club Brugge en Antwerp was er heel wat te doen om het gebrek aan doellijntechnologie. Bij Antwerp kloeg men dat er in onze competitie geen Hawk Eye-systeem is. Heel wat clubs leken echter niet achter dat idee te staan.

"De club die er gisteren voordeel bij had dat er geen doellijntechnologie was, Club Brugge, die pleit er al jaren voor om dat in te voeren", onthult Peter Vandenbempt bij Sporza.

Het stelde dan ook al vaak voor om te investeren, maar weinig clus gingen daar mee akkoord. "Als dat ter sprake komt in de Pro League, is er elke keer weer weinig enthousiasme om het te doen", zegt hij.

Kostprijs
De reden om het niet in te voeren zou de kostprijs zijn. "Het kost toch een pak geld, wordt altijd gezegd. Ik lees in verschillende kranten allerlei bedragen: meer dan 300.000 euro per veld en ook nog eens een paar tienduizenden per jaar om het te gebruiken. Al zijn er intussen blijkbaar toch ook wel veel goedkopere systemen", aldus Vandenbempt.

"Maar hoe dan ook: veel clubleiders vinden dat gewoon te veel geld. Want ze zeggen: de kans dat je dat op een seizoen écht nodig hebt, zoals gisteren - en dat is waar, dat is heel erg klein in verhouding tot de kostprijs. Dat is wat ik toch noem een soort kruideniersredenering", spaart hij de JPL-clubs niet.

"Als je ziet dat ze toch met professioneel voetbal bezig zijn, dat er vele honderden miljoenen grootkapitaal in omgaat, dat ze bijvoorbeeld 95 miljoen euro voor het mediacontract niet genoeg vinden. En ik zou daar nog bij zeggen: als je ziet dat veel van onze clubs toch in handen zijn van zeer, zeer rijke buitenlanders voor wie 300.000 of 500.000 euro toch maar een peulschil is. Ja, dan moet je het toch gewoon doen, vind ik. Beter dat dan nog eens een belachelijk hoog contract te geven aan een hopeloze buitenlandse speler", besluit hij.