Gent is niet tevreden met eigen fans en veroordeelt hun gedrag

Gent is niet tevreden met eigen fans en veroordeelt hun gedrag

03-02-2020 18:53
16

Het duel tussen KV Mechelen en KAA Gent van afgelopen weekend kende een vurig sfeertje. Letterlijk en figuurlijk. Na een plagende tifo van KV Mechelen, waarop 'Bekerwinnaars' werd afgebeeld gingen de Gentse fans over de schreef. Niet naar de zin van Gent.

Meteen na de tifo gooiden enkele bezoekende fans van Gent vuurpijlen op het veld, met heel wat rook en schade aan het veld tot gevolg. Daar dreigt KAA Gent nu ook een boete voor te gaan krijgen. Op de officiële website heeft Gent het gedrag van de eigen fans alvast veroordeeld.

'KAA Gent veroordeelt het wangedrag van enkele supporters voor de aftrap van KV Mechelen – KAA Gent afgelopen zaterdag', klinkt het. 'Vuurpijlen zijn levensgevaarlijk. Ze kunnen naast materiële schade ook fysieke schade bij omstaanders veroorzaken. Zowel de club als de betrokken supporters riskeren een fikse boete.'

'Dit gedrag weerspiegelt op geen enkele manier de waarden van onze club. Als club reageren wij streng en hanteren we een nultolerantie tegen inbreuken op de voetbalwet. Samen met politie zal de club er alles aan doen om de aanstokers te identificeren. Dit zal, bij positieve identificatie, leiden tot onmiddelijke stadionverboden, burgerrechtelijke uitsluitingen en/of fikse geldboetes', is de club duidelijk.

Bij Gent is men dan ook absoluut niet tevreden. 'Dergelijke incidenten bezorgen de club ernstige imagoschade. Wij kunnen en zullen niet tolereren dat enkelingen onze jarenlang opgebouwde positieve supportersreputatie in enkele minuten naar beneden halen', geeft Gent aan. 'De enkelingen die verantwoordelijk zijn voor het gooien van het pyrotechnische materiaal zaterdag mogen zich de vertrouwensbreuk jegens de voorzitter, hun kameraden van de sfeergroep en meer algemeen naar álle KAA Gent-supporters ferm aanrekenen. Zij en zij alleen zijn verantwoordelijk voor alle consequenties die hieruit zullen voortvloeien.'