Courtois wint niet alleen Madrileense derby, maar ook concurrentiestrijd met Oblak

Courtois wint niet alleen Madrileense derby, maar ook concurrentiestrijd met Oblak

03-02-2020 17:51

Real Madrid hield zaterdagmiddag stadsrivaal Atlético af (1-0) en verzekerde zich zo opnieuw van de koppositie in de Primera Division. De recente resultaten zijn uitstekend en dat hebben Zinedine Zidane en co voornamelijk te danken aan de sterke achterhoede. Met als sterkhouder: Thibaut Courtois.

Toegegeven, tegen Atlético kreeg Courtois nauwelijks werk op te knappen. Toch is de impact van de Rode Duivel op de vormcurve van Real enorm. Sinds Courtois zijn topvorm hervond, pakte hij elf clean sheets in vijftien competitiewedstrijden. Dat legde de Koninklijke geen windeieren, want in al die matchen totaliseerde het 32 punten.

Extra opsteker: Courtois mag zich nu de clean-sheet-koning van La Liga noemen. Geen enkele doelman komt aan elf wedstrijden zonder tegendoelpunt. De grootste concurrent van onze landgenoot is ... Jan Oblak. De doelman van Atlético stond tot voor deze speeldag ook op tien matchen waarin hij de netten schoon hield, maar in Bernabeu moest hij dus een treffer van Karim Benzema toestaan.

Overigens had Oblak tweeëntwintig matchen nodig om aan die tien clean sheets te geraken; Courtois zit momenteel nog maar aan negentien wedstrijden.