Speciale Rensenbrink-truitjes zullen nog geld opbrengen voor het goede doel

Speciale Rensenbrink-truitjes zullen nog geld opbrengen voor het goede doel

03-02-2020 17:37 Laatste update: 17:50

RSC Anderlecht eerde afgelopen zondag clubicoon Robbie Rensenbrink met applaus, een reusachtige tifo en ... speciaal ontworpen shirts. In plaats van met hun eigen familienaam voetbalden alle Anderlecht-spelers met 'Rensenbrink' onderaan de rug. Die truitjes gaan straks onder de hamer.

Anderlecht heeft het idee opgevat om een veiling te organiseren, laat de club weten via de eigen website. De Brusselaars willen de opbrengst van de unieke Rensenbrink-truitjes gebruiken om het eigen FEFA-project te financieren. FEFA staat voor 'Football-Etudes-Famille-Anderlecht', een project dat strijdt tegen schoolverzuim van jonge Brusselse voetballers.

Mevrouw Corrie Rensenbrink staat volledig achter die plannen. "Robbie was Anderlecht! Robbie hield van Brussel. Hij was iemand waar de fans gelukkig van werden. Hij was voor veel jongeren destijds de reden waarom ze zelf begonnen zijn met voetballen. Daarom is het net symbolisch dat we de opbrengst van deze shirtverkoop willen schenken aan het FEFA-project van RSC Anderlecht en de stad. We hopen dat steeds meer jongeren, die het soms sociaal moeilijker hebben, op deze manier de kans krijgen om hun talent te ontwikkelen", klinkt het.