Geïrriteerde Refaelov mocht niet spelen op Jan Breydel: Geen woorden gewisseld

Geïrriteerde Refaelov mocht niet spelen op Jan Breydel: "Geen woorden gewisseld"

03-02-2020 17:22
6

Royal Antwerp FC vergat zondag te voetballen en ging dan ook - weliswaar in extremis én met behoorlijk wat controverse - onderuit bij koploper Club Brugge: 1-0. Dat Lior Refaelov niet van de bank kwam, was in dat opzicht vreemd. Zelf heeft de Israëliër daar ook niet meteen een verklaring voor.

Refaelov kreeg dus geen speelminuten tegen zijn ex-werkgever, Club Brugge, waar hij zoveel mooie jaren beleefd heeft. Tijdens de wedstrijd mocht de spelmaker zelfs niet gaan opwarmen van Laszlo Bölöni. Wat zat daar achter? "Ik heb geen woorden gewisseld met de coach", reageerde Refaelov in eerste instantie nors bij Het Laatste Nieuws.

Even later voegde hij daar nog aan toe: "Hij zal me sparen voor donderdag, zeker?" Dan staat de terugwedstrijd in de halve finales van de Croky Cup op het programma. In de heenmatch op de Bosuil bleef Antwerp op 1-1 steken tegen KV Kortrijk, dus donderdag zal het op zijn minstens moeten scoren om verder te gaan.

Of dat met of zonder Refaelov zal gebeuren, valt nog even af te wachten. In het begin van het seizoen viel hij ook al eens uit de gratie van Bölöni. Tegen Club kreeg Koji Miyoshi zijn kans achter diepe spits Dieumerci Mbokani, maar de Japanner viel letterlijk te licht uit. Overigens is topschutter Mbokani er donderdag niet bij in Kortrijk vanwege een schorsing. De tweede man op de topschutterslijst bij Antwerp is ... Refaelov (tien stuks).