OFFICIEEL: Belgen van NAC Breda krijgen Duitser voor zich

OFFICIEEL: Belgen van NAC Breda krijgen Duitser voor zich

03-02-2020 16:50

Peter Hyballa wordt de nieuwe coach van NAC Breda. De Duitse oefenmeester, in het verleden actief bij NEC, volgt in Breda de ontslagen Ruud Brood op. Willem Weijs stond de afgelopen weken aan het roer, hij doet weer een stap terug en wordt trainer van de beloften.

Dat meldt de club maandagmiddag. Hyballa tekent een contract voor anderhalf jaar bij de Keuken Kampioen Divisie-club. De Duitse trainer staat dinsdagochtend voor het eerst voor de groep. Weijs speelt vanaf heden geen rol meer bij de eerste selectie, Rogier Molhoek en Jelle ten Rouwelaar blijven wel bij het eerste elftal betrokken.

Hyballa was eerder actief in Nederland als coach van NEC. Hier werd hij na een slechte reeks wedstrijden ontslagen. NEC, dat destijds nog in de Eredivisie speelde, wilde op deze manier degradatie afwenden. Uiteindelijk verloor de ploeg in de play-offs van Hyballa's nieuwe club NAC, waardoor de Nijmegenaren alsnog degradeerden.

Algemeen directeur Luuc Eisenga en technisch manager Tom Van Den Abbeele maakten zich hard voor de komst van Hyballa, die in hun ogen de droomkandidaat was om Brood op te volgen. Hyballa staat bekend om zijn capriolen langs de zijlijn, waar hij vaak driftig staat te coachen. Bij NAC Breda spelen onze landgenoten: Arno Verschueren, Othman Boussaid en Boris Kudimbana.