UPDATE: Diagne duikt plots op bij Galatasaray met Onyekuru en Luyindama

UPDATE: Diagne duikt plots op bij Galatasaray met Onyekuru en Luyindama

03-02-2020 15:35 Laatste update: 04-02-2020 14:12
108

Mbaye Diagne zorgde bij Club Brugge al voor heel wat kopzorgen. Zorgt hij nu ook nog voor een peperdure rekening? Als het van Mustafa Cengiz afhangt wel. De voorzitter van Galatasaray is woedend op Blauw-Zwart en eist 15 miljoen euro schadevergoeding.

Club Brugge nam in de zomer Diagne op huurbasis over van Galatasaray. Blauw-Zwart plukte de Senegalees vlak voor de neus van Anderlecht weg. "Diagne kon naar Club Brugge en Anderlecht. Hij koos voor Club Brugge, maar die ploeg heeft ons bedrogen", aldus Cengiz in een interview met de Turkse versie van beIn Sports.

Diagne kreeg bij Club Brugge evenwel weinig kansen en gooide zijn eigen ruiten in tegen PSG. Hij eiste in de Champions League een strafschop op, miste en Club Brugge verloor. Daarna was Diagne persona non grata bij Club Brugge. De voorzitter van Galatasaray vindt evenwel dat Club Brugge de zaak Diagne volledig fout heeft aangepakt.

Diagne verdween bij Club Brugge naar de B-kern en probeerde hem tevergeefs terug naar Turkije te sturen. "Het heeft hem een maand niet laten trainen. Club Brugge heeft Diagne laten sterven. Het betaalde ons niet. Nu willen wij dat Club Brugge een schadevergoeding van 15 miljoen euro betaalt", aldus de voorzitter van Galatasaray.

Update: De soap tussen Club Brugge, Mbaye Diagne en Galatasray blijft voortduren. Nu duikt de aanvaller plots op bij Galatasaray. Diagne vertoeft in gezelschap van oude bekenden van de Jupiler Pro League Henry Onyeukur en Christian Luyindama. Eerder eiste Fener-preses Mustafa Cengiz al 15 miljoen euro schadevergoeding van Club Brugge.