Kritiek op positivisme van Club Brugge-coach Clement: 'Irritant'

Kritiek op positivisme van Club Brugge-coach Clement: 'Irritant'

03-02-2020 13:44
39

Club Brugge is er zondag nog eens in geslaagd om de drie punten te pakken. Pas de tweede keer in 2020. De Bruggelingen hebben het de laatste weken ook een pak moeilijk, al vindt Philippe Clement dat niet. Daar gaat Stephan Keygnaert niet mee akkoord.

De journalist van Het Laatste Nieuws is opvallend kritisch voor de coach van Club Brugge. 'Philippe Clement vond Club Brugge goed voetballen. Een vlaag van zinsverbijstering, coach? Wat heeft Club gecreëerd, zondagmiddag', vraagt hij zich af.

'Een kans voor Dennis - Bolat dook goed in de voeten -, een reuzenkans voor Vormer, op Buta gemikt, en de ultieme kunststoot van Vanaken waarvan de lijnrechter als enige in het stadion overtuigd was dat de bal de lijn helemaal passeerde', klonk het.

Het beste voetbal
Voor Keygnaert is Club Brugge dan ook lang niet meer de best voetballende ploeg van België. 'Blauw-zwart is zijn schwung kwijt. AA Gent voetbalt beter, dezer dagen', geeft hij aan.

'Er zijn verzachtende omstandigheden - Dennis en Diatta komen terug uit blessure, Krmencik is er nog maar pas... Het loopt niet meer vanzelf bij Club. Dat is geen oneer. Maar Clement mag geen driehoek vierkant willen babbelen: "Ik ben trots. We zijn blijven voetballen." Irritant', aldus Keygnaert.