Inter dankt Lukaku op blote knieën, topschutter neemt beide goals voor rekening

Inter dankt Lukaku op blote knieën, topschutter neemt beide goals voor rekening

02-02-2020 23:11 Laatste update: 23:25
1

Romelu Lukaku heeft nog maar eens zijn waarde bewezen voor Internazionale. Op bezoek bij laagvlieger Udinese leken de Milanezen zich opnieuw vast te rijden, maar toen stond hun topschutter op. Met twee goals in korte tijd wees Lukaku Inter de weg naar een 0-2-zege.

Inter kon de punten goed gebruiken, want voor aanvang van het duel bedroeg de achterstand op koploper Juventus zes punten. Veel inspiratie gaf dat uitgangspunt de Nerazzurri niet. Hoewel Udinese pas vijftiende staat in de Serie A, voetbalde Inter nauwelijks kansen bij elkaar. Ook Lukaku zat amper in de wedstrijd, mede dankzij sterk werk van Udinese-verdedigers Sebastian de Maio en Bram Nuytinck, beiden ex-Anderlecht.

Toen het uur verstreken was, stond de brilscore nog steeds genadeloos op het bord. Tot Inter dan toch eens Lukaku bereikte in de zestien. De Rode Duivel plaatste de bal proper tussen de benen van Nuytinck voorbij doelman Juan Musso: 0-1. Inter besloot meteen door te gaan op dat élan. Invaller Alexis Sanchez stormde alleen op doel af, waarop Musso foutief ingreep. Lukaku eiste de bal zonder pardon op en verdubbelde de voorsprong vanop de stip.

Ondanks enkele pogingen van Kevin Lasagna kon Udinese niets meer veranderen aan die score. Daardoor komt Inter nu op 51 punten, drie minder dan nummer één Juventus. Ook Lazio doet erg goed mee bovenin: 49 punten met een wedstrijd minder gespeeld. Lukaku zit dan weer aan zestien doelpunten in deze Serie-A-jaargang.