Messi en Fati vinden elkaar bij winnend Barça: duo rolt Levante eigenhandig op

Messi en Fati vinden elkaar bij winnend Barça: duo rolt Levante eigenhandig op

02-02-2020 23:00
6

Barcelona is dankzij een 2-1 thuisoverwinning op Levante in het spoor van Real Madrid gebleven. De Catalanen, die middels de tandem Lionel Messi-Ansu Fati twee keer toesloegen, blijven op drie punten van de eeuwige rivaal uit de hoofdstad.

Het treffen in een matig gevuld Camp Nou was niet van hoogstaande kwaliteit. Barcelona moet duidelijk nog steeds wennen aan de nieuwe speelstijl van trainer Quique Setién, die een basisplaats had ingeruimd voor Frenkie de Jong. De middenvelder uit Arkel was actief als linkshalf en zag hoe Lionel Messi en Ansu Fati in de eerste helft samen het duel al in het slot gooiden. Na een half uur bereikte de Argentijnse superster zijn talentvolle ploeggenoot met een briljante pass en rondde Fati het knap af (1-0) en een minuut later schatte Fati weer een pass van Messi op waarde: 2-0.

Levante kreeg echter ook een aantal aardige mogelijkheden en bleef ook na rust gevaarlijk counteren. De aanvallers van de ploeg uit Valencia hadden het vizier echter niet op scherp staan en daardoor kreeg de zege van Barcelona definitief gestalte. Na tachtig minuten achtte Setién het juist om De Jong naar de kant te halen ten faveure van Arthur, waarna de Nederlander vanaf de bank zag dat Ruben Rochina in blessuretijd de eretreffer op zijn naam kreeg.

Real Madrid, dat eerder dit weekend de stadsderby van Atlético won (1-0), staat nog steeds drie punten voor op Barcelona. Op 1 maart staan de grootmachten tegenover elkaar in de Spaanse hoofdstad.